#nice, da se je zacela debata o handih
Tale je po mojem kr zanimiv, ker je preflop diskutabiln, pa na riverju morda tud.
Osebno se vedno mislim, da 3bet EP vs taksen igralec ni spew, ampak sej je prav da se kdaj tud ne strinjamo.
Ce bom kdaj branil svoje stande ni to nic osebnega, cetudi bom morda zelo mocno kaj zagovarjal, se ne pomeni da po nekem casu tega ne bom spremenil. Se bo pa verjetno zgodilo tudi kdaj: "Lets agree to dissagre!" (disclamer)
Pa gremo po vrsti:
Lerry24 napisal:1. hand, ne igram FR ampak IMO 1. spew pre, 2. premajhen flop bet...
Sam sem igral SH & FR. So pa definitivno dinamike mejcken drugacne, kar pa ne pomeni da ni mnenje SHjevca pogostokrat zadetek v polno. Ponavadi je obratno tezje; da bi FRjevc komentiru SH igro. Je pa tako, da je na FR Zoom 1/3 handov multiway, torej da ne igras headsup.
Lerry24 napisal:1. 7 igralcev za teboj se lahko prebudi oz. se odloči da te flata pre s handi ki te dominirajo postflop ti pa si brez pozicije
Verjetno tole bl drzi za SH kot FR. Sel sem pogledat v bazo, da preverim kolko me obcutek vara. Od 120 handvo EP vs EP 3bet jih je blo samo 12 4betanih preflop. Flatanje pa lahko kr potrdim da je na tem limitu redko, ceprav nisem najdu pravga filtra.
Lerry24 napisal:2. glede na pozicije igraš v večini primerov proti strong range-u in tud tvoj percieved range je strong tako da ne vidim smisla v tem majhnem betu, tako kot odigrano odigram dalje odigram, če ima pač ima j*bat ga...
V splosnem se strinjam da bo range strong, ampak tu je relativno ne prevec, je pa perceived moj se vedno zelo strong, zato tudi ne pricakujem dost flatanja in C4betanja.
Glede beta pa poskusam na flopu se dobit value od J, 7, K mogoce kaksen FD in inducat kaksen c/r. Ko dobim klic racunam se na call Kx v turn zato pridem dost mocno. Kako to fish gleda je pa tezko rect. Proti regu bi bil standard bet ponavadi drugacen.
Lerry24 napisal:EDIT: sem spregledal da je donknil v tebe na R-ju, tole je fold IMO, če pa foldam pa ne vem, sam dvomim da donkne tule AK oz slabši hend tako da glede na njegov range si tu prevečkrat slab + blokiraš FDje ki jih lahko bluffne...
Mja, to je eden tistih handov ko ko jih pogledamo in logicno prestudiramo vemo da skoraj nima bluffov tu, ko pa bi bli v akciji pa vprasanje kolko nas bi to realno foldnal. Zato tud tako strukturirana vprasanja! ;-)
In zdej se neki mesanih mnenj preflop, kjer sam menim da v taksni konstealaciji to ni spew. Vprasanje pa je kolko je to bl EV+ kokr EV=0 (fold).
rocco napisal:PF 3bet je po moje vredu. Flop bet bi lahko bil večji, ampak glede na odigrano bi težko foldal river.
Lahko mal pojasnis zakaj menis da je PF ok?
J-kob napisal:F23B = 35%, ti pa 3betaš A3s UTG+1 vs UTG? Imo je preflop 3b -EV.
Že če gledaš greš čisto matematično gledat. Igra 36/21: predvideval bom da odpira na UTG 16% (imo odpira manjši %), folda pa 35% na 3B. Se pravi nadaljuje s 65% od tega ranga, kar je v grobem 10%. In proti 10% ima A3s 38.5%. To je v spotih, kjer so percieved rangi širši dober equity, v tem spotu pa imo ne.
Moj stand tu je naslednji?
- kadar imas moznost da igras proti fishu v poziciji izkoriscaj svoj range ali pa njegove lastnosti (statse)
- poskusaj igrati samo z njim; ampak pazi kdaj izoliras in zakaj
- vedno poglej odpiranje po streetih, ker so si tu tud fish razlicni (ta je mel na 2k handih odpiranje EP 36%, in FT3Bet OOP na EP 25%, tako da je njegov range tud dovolj sirok
- call s taksnim handom ni opcija ker lahko sledi SQZ
- problematicni so samo njegovi foldi v 3betanih potih, kjer zapira na flopu le 40% in na turnu in riverju pa se manj (ceprav tam ni reprezentativen vzorec)/ to je mogoce razlog zakaj bi blo boljse odigrat fold, po drugi strani pa to pomeni da bomo pogosto izplacani kadar zadanemo; potrebno pa je previdno odigrat na naslednjih stretih, ker mamo dost reverse implied oddsev na Ax handih, ki so pri njegovem callu pogosti
J-kob napisal:Postflop jst takoj začnem nabijat, ker tale flop ga zadane, ko marijo. As played verjetno zamižim in kličem river, čeprav pravilen je fold.
Mislim da smo tule skor vsi na Mariji. Oz nej vrze kamen tisti, ki bi tole uspel live zapret. Jst bi tud post festum. Hehe.
Tnx for sincere thoughts though...
edit: popravljeni quoti, da bo bl pregledno
Zadnji popravljal michi (23-05-2014 10:57:07)
Michi - "The $talker"