Tema: From 20 to 200 on a highway
Vlada udarja z več strani, mašine štelajo čudne stvari, ampak jz ne je*** 5%. Zato sm se odloču da tudi jz zalaufam projekt. Drugače prihajam iz Lj, star sem 22, študent,na netu grindam že okol 2leti. Skratka, lep, urejen, negovan, večkrat ostrižen, z usemi papirji, prvi lastnik.
Obstaja več razlogov za to mojo odločitev, eden izmed teh je, da bom lahko spremljal moj vzpon do željenega cilja, obenem pa delil zanimive situacije s člani foruma, od katerih upam, da se bom kaj naučil, pa tudi kakšen član kaj od mene. Upam tudi, da mi bo projekt vlil tudi malce discipline, ki mi jo zadnje čase nekam manjka. Moje osebno mnenje je, da ne rabiš biti noben prodigy da ti rata priti na ta nivo katerega si želim. Verjamem, da se vse to da doseči s trdim delom, učenjem in pravim pristopom k stvari. Teh vrlin mi je v preteklosti v določenih trenutkih kar krepko primanjkovalo, zato se bom potrudil po najbolših močeh da se držim teh 3 točk in se končno naučim kaj iz svojih napak.
Projekt bo zastavljen malce širše in ne bo osredotočen samo na SH igro, ampak tudi na HU in pa PLO. NA vseh limitih imam namen priti do limita 200 do konca leta. Nekateri se bodo vprašali zakaj se ne posvetiti samo eni vrsti in potem drugim. Tako sem se odločil, ker znanje več vrst pokra širi repertoar playev, ki se jih da implementirati v drugo zvrst (npr. HU pripomore k izboljšanju igranja HU potov SH) s tem pa iammo tudi več orožij za naše ovce. Kasneje ob obvladovanju iger se bo po rezlutatih in mojih željah več ali manj skristaliziralo, katerim igri se bom posvetil bolj kot drugim. Za začetek bom več časa posvetil SHNLHE igri.
Prehod do limitov bi moral iti nekako v tej smeri: Z lahkoto Bodite pozorni na tresljaje (beri swingi, ki se lahko zgodijo na 50ki in 100ki.
Šalo na stran, zadal sem si tudi nekaj pravil katerih se bom držal v času projekta in katera bodo tako rekoč zlata:
-25k handov na mesec (izjema velja za tripe, morje, kjer verjetno ne bom mogel grindat)
-3 pogledani videoti na teden ( gledanje video materjala na coaching straneh občutno izboljšuje znanje, zato mislim da so "a must" zadeva današnjih čsih za izboljšavo naše igre). Baluga whale nuts
-anger managment classes (hehe, ker sm po duši tilter in mi je ratalo že kar precej br-ja brezglavo stiltat, bom vsekakor delal na izboljšavi na tem področju. Zavedam se, da noben ni tiltless,see pa da to zreducirati na minimum in z določenimi ukrepi kot so ne igraj jezn,zaspan, zapri mize ko si natiltan itd. Tu mislim da bodo pomagali videoti Tommy-ja Angela na DC in pa njegova knjiga. Same pohvale na nejgov račun do zdaj od mnogih grinderjev
-TILT less: ob zavedanju da sm na tiltu ali ne igram svojga A-game-a INSTANT zaprem in ne igram dokler se ne zberem. Zaradi pomanjkanje koncentracije in tilta je šlo žal preveč denarja, zato mislim da je to ena izmed najbolj +ev točk
-stop loss: za začetek 5BI stop loss. Zaenkrat še ne znam prenesti 5bi swinga v sešnu in igrati naprej svoj A-game, zato vsakem primeru prekinem sešn ne glede na to, koliko in kakšne ovce so na mizi.
-Bankroll management. Ena izmed najbolj pomembnih točk, katere se je potrebno držati za uspeh. Za vsak preskok na višji limit potrebnih najmanj 30BI, po padcu na 25BI grem na nižji limit. Tega se držim kot svetega, s tem da višje ko grem, boljše je da imam večji BR saj je edge z višjimi limiti vse manjši in majši in več je downswingov. To velja za SH igro, za PLO in pa HU je pogoj za igranje minimum 40BI, saj so swingi preprosto preveliki, zato previdnost ni odveč.
-Število miz: sam nekako najbolje delujem ko grindam na 3-4mizah zato bom večinoma časa igral na toliko mizah. Izjema je mogoča le, če premagujem limit za najman 10bb/100 na semplu 5k hendov in se mi z igranjem na max 6 mizah ne zmanjša. To je mišljeno predvsem za grindanje limita, ki ga očitno premagujem, da se nabilda BR za višji limit. To velja predsem za mikro limite, kjer je abc igra dovolj za premagovanje limitov. HU in pa PLO zaradi dinamike igre pa tudi od začetka ne mislim igrati na več mizah.
- najmanj 2 krat update v tednu. S tem bodo podatki bom vsaj ažuren in omogočal spremljanje projekta, pa tudi brez daljšega javljanja se lahko zgodi, da projekt zamre.
-posnamem 1 urni video na 14dni. Z objavljanjem videa bom delil mojo igro z drugimi in obenem upal, da bodo člani odkrili napake, na katerih se bom jaz in še marsikdo kaj naučil.
-od danes naprej ves rakeback,ki ga dobim ne gre v BR, vendar je namenjem pokrivanju stroškov študentksega življenja Izjema je le, če bustnem BR.
Pravila lahko dodajam in pa spreminjam, vendar se prej posvetujem s člani foruma oz. igralci, ki imajo toliko izkušenj,da vejo, če bo morebitna sprememba vplivala na boljše.
Igral bom večinoma na ongame mreži, možno bo igranje tudi na kakšnih drugih sajtih, vendar dokler si ne nabildam BR-ja definitivno ostajam na ongame-u.
Se pravi za konec, da še enkrat ponovim cilje. Priti na SH NL, HU NL in pa PLO na limit 200 in ustvariti 30k profita skupaj vred z rakebackom.
Začenjam z BR-jem 280$ na nl20, katero mi ne bi smelo biti problem premagovat, ker sem že premagoval 30ko in 50ko. Backup je 500$ iz RB, ki sem ga naredil prejšni mesc, zato si lahko privoščim ta rizik. Na nl30 grem z 20BI in dropnem dol, če padem na manj kot 15BI. Za vse ostale limite ni nobenih izjem, velja izključno le za ta dva limita. Razlog leži v tem, da sem oba limita že premagoval za več kot 20bb/100 hendov na stretchu 20k hendov za vsak limit posebej. Če bom igral moj a-game s premagovanjem teh limitov ne bi smel imeti težav. In ja, dokler ne nabildam BR-ja vsaj na 1k ne začenjam igrati PLO in pa HU, ker je preveč variance in posledično preveč rizika.
Jz upam, da mi bo projekt zalaufu,saj so od projekta odvisne tudi druge stvari, tajska , razni tripi, kajtanje
Skratka, z uresničitvijo projekta se mi odpira veliko možnosti tudi na drugih področjih in bi bilo zares škoda,da bi jih zamudil. Zavedam se, da ne bo lahko, ampak z upoštevanjem zgornjih pravil, bo pot vsekakor lažja in nebi smela biti nedosegljiva.
Zdej pa dovolj blebetanja:
Let's grind people!!!
Zadnji popravljal da4 (08-02-2010 20:47:16)