Tema: Micho's staking corner
Pozdrav!
Ta projekt bo nekoliko drugacen. Pisal bom namrec o stejkingu!
Zadevi, ki izgleda na prvi pogled tako preprosta, ma je dosti bolj zakomplicirana kot kupovanje sreck ali stav na "dobre konje"!
Pisal bom o dobih praksah, zapletih, anekdotah, pristopih in predvsem o tem kako narediti staking cimbolj EV+.
Dobrodosli so tudi komentarji, mnenja, alternativne storije in konstruktivne debate...
V preteklosti sem sam stejkal tako maljune (SM), kot HU, SNG, MTT, SH - omaha in holdem. Pri SMjih sem kupoval "dobre srecke" (se vedno skupno v plusu), pri HUju "bumhunterje" ali "winning playerje z lepotnimi napakami", SNGjih proved winnerje z dovolj velikim vzorcem in primernimi limiti, MTTjih pa predvsem tiste z enormnim volumom (za zmanjsevanje variance). Za SH pa kot zanimivost povem, da ravno razpisujem en stejk, ki bo imel vse, kar imajo veliki - velik BRM, coacha, sparing partnerja ipd.
Ma kljucno pri stakingu se mi je zdelo eno: imeti dovolj znanja - strokovnega, upravljalskega, komunikacijskega,..
Kjer ga nisem imel sam, sem ga pridobil od drugih. Trenutno stejkam igralce s konceptom "celostne podpore", ki sicer vzame stejkerju dosti vec casa v zacetku, ma je tudi to (kot igra pokra) tek na dolge proge. Ceprav ima nekdo obcutek, da so s taksnim konceptom ure slabo palacane je morda to zaradi perspektive sprinta namesto maratona.
Pri maratonu namrec pridobijo vsi:
- igralci, ker dobijo t.i. "smart money", ki vkljucuje znanje, izkusnje, boljso tilt kontrolo (komunikacija coach - stejker - igralec) ipd.
- coachi, ker imajo redne stranke, s katerimi so vajeni delati, jih spremljajo v njihovem napredku in se njihova coaching ekspertiza kaze direktno na rezultatih njihovih varovancev
- stejkerji, ker vedo s kaksnimi igralci imajo opravka (zaupanje), imajo dobre co-stejkerje, ki (po)skrbijo da je stejk "pod kontrolo" in tako pridobijo ekspertno upravljanje stejkov, na podrocjih kjer nimajo znanja ali tam, kjer jim manjka casa...
(bom v enem izmed naslednjih postov obdelal tudi napake, na nekaterih izmed preteklih projektov - enega prav vsi dobro poznamo
Sicer pa staking po mojem mnenju razdelimo v vec pomembnih faz, kjer pa lahko glede na specificno situacijo in igralca, doloceno fazo po potrebi zmanjsamo ali v izjemnih primerih celo preskocimo (kar sicer ne priporocam najbolj)!
Pred izborom igralcev in odlocitve za stejkanje se je najprej potrebno vprasat kaj s stakingom sploh zelimo!?
PRIMER:
Ce je to kupovanje srecke za Sunday Million, potem je jasno katero srecko bi morali kupit. ;-)
(na tem mestu se enkrat cestitke za "vseslovenski" uspeh, ki je ponesel glas o mali Sloveniji po svetu!)
No, da se popravim - ni cisto isto kot kupovanje srecke, ker se vedno dober igralec ima edge - ampak predvsem na dolgi rok.
Tudi v tem primeru priporocam, da igrate "loto" redno. Z istim igralcem vsak teden oz. z vecimi igralci naekrat.
Ce boste izbrali tiste, ki imajo edge, tako pridete do podobnega ucinka, kot ce bi za vas eden odigral vec deset ali sto Sunday Millionov. No, maljuni morda kljub temu ne bi padli, ma nekaj plusa pa bi se ob dobrem izboru nabralo. Ker pa pogosto nimate srece, da bi dobili toliko priloznost, kjer bi z manjsim vlozkom oz. co-stakingom lahko tekmovali z varianco. Zato je morda bolje, da startate na stejke, kjer se edgi prej odrazijo in so vlozki nizji! (in igrate "loto" le obcasno - ma je predvsem pomembno da ste 99% da vam bo del glavnega dobitka potem res izplacan ;-)
---
Pri stejkingu je za moje pojme prva faza stejka postavitev dobrih temeljev. Ce jih ni, se vam bo hisa lahko hitro podrla.
Pa veliko znanja pri naslednjem izboru...ena izmed priloznosti bom kmalu na voljo tudi za clane pokerpro foruma! ;-)