Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tablični računalnik (in poker)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tablični računalnik (in poker)

Prosim za nasvet, če ima kdo več izkušenj...
    Kupujem tablični računalnik, nižjega cenovnega razreda, ker bo bolj igrača, kot resna zadeva. Vseeno planiram na njem igrati tudi poker in sicer na Starsih, pa me zanimajo vaše izkušnje.
    Gledal sem tale model in me zanima, če ima kdo bodisi izkušnjo s tem ali podobnim modelom, ali pa nasvet ali predlog za kaj drugega.
    Me pa v prvi vrsti zanima, če bo kdo vedel... testiral sem eno tablico, ki naj bi imela enake specifikacije, torej 1gb rama in 8gb notranjega spomina, pa je zadeva na android 4.0 delovala zelo počasi, strani so se nalagale počasi in predvsem flash je deloval izredno počasi. Potem sem testiral polovico počasnejšo tablico (512/4gb), na androidu 2.3 (mislim da) in je laufala ko urca (za kater model pri prvem gre ne vem, drugi je bil tudi GoClever). Skratka, zanima me, kaj bi lahko pri prvem modelu povzročalo počasnost, če to niso specifikacije tablice (mogoče počasen router? sistem?) in če ima kdo izkušnje z igranjem pokra na podobnih tablicah, kako se obnesejo.
    Hvala vnaprej!

mogoče mu operacijski sistem upočasnjuje delo?
    don't be so quick to judge me.<br />[br]after all, you only see what i choose to show you

Comment

mihahr wrote: in če ima kdo izkušnje z igranjem pokra na podobnih tablicah, kako se obnesejo.
      Sam igram vsake tolk na cenejšem modelu Goclever in zadeva deluje vredu. Hitro,brez štekanja. Morš pa met zmer v bližini kak šteker,ker baterija gre kar hitro med igranjem(nekje 3ure).
      Edin na začetku,ko je PS šele dal vn tole mobile zadevo se je klient vmes igre odlogiral in si se spet mogu prijavt.problem software ne tablica. Aja,občasno se mi izključi zvok vmes igranja....lahko igraš naprej sam ne slišiš kdaj si na potezi..spet software.PS software ne tablce.

Comment

sam imam galaxy tab 10.1 in mi deluje brez problemov

Comment

mihahr ta model tablice ki si objavu ga ima moj prjatu. pravi da dela vse brez problemov, tudi poker.

Comment

Tablični računalniki in smart phoni se razvijajo s svetlobno hitrostjo. Zdej ne bom napisal seminarske na 62 straneh, kaj zakaj kako in s čim.
            Na kratko.. vsa zadeva temelji na SoC kar pomeni system on chip. cortex a8 je v bistvi prvi in najstarejši SoC ki so ga uporabljali v masovni obliki. Cortex a8 je enojederni 1gz ki uporablja 1x mali 400 grafični pospeševalnik- aka grafična kartica. To imaš ti v tem goclever tablici na linku ki se v sloveniji prodaja za 179e. 79e bi bilo preveč, ampak ok, ker je pač slovenija draga dežela, recimo da bi bila cena 79e primerna. Allwinner je kitajski izdelovalec SoC.
            Ker sem rekel na kratko bom poskušal biti kratek, če ima kdo kakšno bolj podrobno vprašanje bom pa odgovoril.
            Trenutno je najbolj aktualen cortex a9 ki uporablja štiri jederni mali 400. cortex a9 je približno že v osnovi 1x hitrejši od a8, plus dejstvo da je a9 sposoben 1.6gz, bolj pomembno pa je dejstvo da je a9 dvojederni procesor in štiri jederna grafika.
            Prihaja SoC na osnovi cortex a15, katerega je že nardil Samsung, kitajci pa ga delajo medtem ko tole pišem. a15 pa je še dvakrat hitrejši od a9 in uporablja 5x boljšo grafiko, mali t604, s tem da je 604 osnovni model, obstajajo pa že 4 boljši modeli ki so že publicly known vendar trenutno še ni nič v izdelavi.
            Back to basics. Trenutno se splača najbolj kupiti dvojederni a9 z štirijederno grafiko mali 400. Treba je biti pozoren na ekran ki se razlikujejo v sami osnovi, in velikosti oziroma formatu. tft tnt ips, ips je najboljši. Format pa je ali 4:3 9.7 incha ali 16:10 ki je 10.1 incha. Cena take tablice bi bila v Sloveniji približno 250e, o kateri bi se dalo diskutirati v primeru da je potencialnih kupcev več.
            Več v prihodnjem postu če bo koga kaj zanimalo, kje kako in koliko.

Comment

AtomAnt
              Meniš da so tablice v Slo. precenjene ?
              Ali obstaja alternativa za nakup kje drugje ???
              Ter kaj bi priporočal konkretno kupit ?
              "People, I just want to say, you know, can we all get along?"

Comment

da, tablice v sloveniji so absolutno precenjene, saj se po večini prodaja kitajski produkt za super premium ceno. vsi izdelki uporabljajo stare chipe, ki so zelo slabi v primerjavi s tem kar se da dobiti na trgu za primerno ceno.
                naj povem da je cena SoC cortex a8, mali400, trenutno $7 pri nakupu 1000 kom. 1gb ram $3, nand spomin prav tako nekaj malega. največji strošek je ekran. torej vse skupaj stane po domače en kurac.
                alternativa seveda obstaja online, stem da se je treba zavedati parih stvari. najti dober produkt, potem dobrega legalnega prodajalca za ta produkt. shipping time and costs za slovenijo, in na koncu naša draga država hoče svoj delež v obliki davka in carine.
                konkretno kaj kuputi je super težko, ker večina kupcev v bistvu niti ne ve kaj hoče, ali pozna razlik... dam primer.. za kupca ki ga zanima tablica za gledanje filmov, je bolj primeren 16:10 format ker imaš manj črnegakot na 4:3 formatu. za drugega je pomembno da ima najnovejši android 4.1 jellybean .. za tretjega bi rad hackal in rabi kernel in podobno.
                če se vas najde 10kom, raje več, ampak vem da več ni možno, glede na aktivne člane foruma lahko organiziram skupinski nakup. cena po komadu za končnega kupca bo ista oziroma cenejša kot da greste čez ves postopek sami. moj profit bi bil minimalen, recimo 20e po komadi
                danes se začne na kitajskem praznik ki traja do 4. oktobra, in ne dela dobesedno nič. ta skupinski nakup bi bil mogoč okoli 15. oktobra ko se vse skupaj malo pomiri. do takrat bi se zbirali potencialni kupci in vsi dogovori.

Comment

jaz sem interesent za nakup

Comment

Cena enega kosa ? +20€/$ tvoj delež = ???
                    In kaj lahko naročimo in koliko ??? Jaz bi bil za nakup če se nas zbere dost?
                    "People, I just want to say, you know, can we all get along?"

Comment

Me zanima isto kot brt-a? In sem za akcijo, če nas bo dovolj..

Comment

V osnovi govorimo o tablici z specifikacijami...
                        10inch IPS screen, resolucije 1024*768
                        cpu : dual cortex a9 1.6gz, dvojederni procesor
                        gpu: quad core mali 400, štirijederna grafika
                        1gb ddr3 ram
                        16gb nand spomina,
                        sd slot kartice do 32gb
                        kamera spredaj 1mp, ali večja
                        kamera zadaj 2mp, ali večja
                        hdmi priključek
                        high end G senzor, kar pomeni tri ali štiri točkovni
                        wifi 802 g/n/b
                        6500 mAh baterija, ali večja
                        torej večino specifikacij bi bilo boljših, stem da je treba razumeti da je tukaj glavna razlika v samem SoC. recimo osnovni banchmark na cortex a8 je 2200 točk na a9 pa 6500 točk, kar pomeni 3x boljša tablica. dvojederni procesor je boljši ker si jadra delita workload in se zadeva opravi hitreje, glavna pomankljivost teh cheap tablic pa so grafični procesorji, če je procesor samo eden je vse skupaj laggy, medtem ko štiri jederni pa zadevo občutno popravi.
                        Cena in ostale malenkosti pa bi se dogovorili v primeru da je zanimanje dovolj veliko. cena računam na pamet da ga kupec dobi v roke okoli 210e, možno da tudi 200e. odvisno kdaj bi se nabavilo in koliko. kdaj faktor vpliva glede na kaj je trenutno na voljo in kakšna je factory cena produkta.

Comment

vse lepo in prav, kaj pa carina?
                          meni so uničili en elektronski izdelek, ker ni imel certifikata CE.
                          don't be so quick to judge me.<br />[br]after all, you only see what i choose to show you

Comment

fajn razlaga, @atom
                            sem zraven za skupinskega.
                            pa nakup tudi.
                            p.s. teamviewer bi delal na takšni zadevi?
                            The real measure of your wealth is how much you'd be worth if you lost all your money...

Comment

maliprofi wrote: vse lepo in prav, kaj pa carina?
                              meni so uničili en elektronski izdelek, ker ni imel certifikata CE.
                              Že neki časa ni več pogoj, če je za lastno uporabo in ne prodajo naprej (neki v tem smislu )
                              biaggo wrote: fajn razlaga, @atom
                              sem zraven za skupinskega.
                              pa nakup tudi.
                              p.s. teamwiever bi delal na takšni zadevi?
                              Dela.
                              Drugač pa tole ne zgleda švoh, sploh če se 5+ ljudi nabere.
                              http://www.pandawill.com/ampe-a10-qu...te-p67693.html

Comment

Working...
                              X